Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ατύχημα στο Πολυλίμνιο

    Η τραγωδία που συνέβη το Σάββατο 13.8.2016 στο Πολυλίμνιο, με τον θάνατο μιας νεαρής κοπέλας και τον βαρύ τραυματισμό μιας άλλης από πτώση βράχου, (http://www.eleftheriaonline.gr/local/koinonia/item/102265-dyo-travmaties-apo-katolisthisi-vraxon-sto-polylimnio)   ήταν η αφορμή για να αναρτήσω στο ΦΒ τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου, όπως αυτοί δημιουργήθηκαν στην πριν από λίγες μέρες επίσκεψή μου εκεί. Σκέψεις και προβληματισμούς που ήδη είχα συζητήσει με διάφορους φίλους, πριν γίνει το ατύχημα. Συγκεκριμένα έγραψα:
"Όταν πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα την περιοχή και χάρηκα το τοπίο, με έπιασε ένας κόμπος όταν συνειδητοποίησα την απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας των επισκεπτών που συνωθούνται σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα βράχων γύρω από τις λίμνες.
Το σκαρφάλωμα στο μονοπάτι μετά τη λίμνη Καρδούλα, χωμάτινο χωρίς σκαλοπάτια ή κάποιο βοήθημα αναρρίχησης, αποτελεί τον ορισμό της επικινδυνότητας (όχι της δυσκολίας που επιζητείται από πολλούς).
Εναλλακτική δίοδος ασφαλείας, σαν αυτή που απαιτείται και στον τελευταίο κινηματογράφο, δεν υπήρχε.
Ακόμα και το λιθόστρωτο στο τέλος του δρόμου, κατασκευάστηκε χωρίς πρόβλεψη για την διευθέτηση του νερού της παρακείμενης πηγής. Έτσι τα νερά χύνονται πάνω στις πέτρινες πλάκες, μετατρέποντας το περπάτημα σε άσκηση ισορροπίας σε ολισθηρό έδαφος και τους περιπατητές σε υποψήφιους πελάτες των Ορθοπαιδικών!!!!!
Υπεύθυνος από κάποια εποπτεύουσα υπηρεσία, στο χώρο των λιμνών δεν υπηρχε, πλην ενός πυροσβεστικού του Δήμου Μεσσήνης με τον οδηγό του στο χώρο των πάρκινγκ.
Τώρα, μετά το ατύχημα, όλοι θα ψάχνουν "αρμόδιους" για να τους ρίξουν τις ευθύνες. Οι ευθύνες όμως δεν "γεννήθηκαν" σήμερα με το ατύχημα, υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια, άλλο αν δεν αναζητήθηκαν πότε!!!!!!!
Έστω όμως και σήμερα, ας ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με το Πολυλίμνιο, μια και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα του ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ."
Αυτή η ανάρτηση έδωσε την αφορμή στην δημοσιογράφο της ΕΡΑ Καλαμάτας Μαρία Τομαρά να μου ζητήσει να κάνουμε έναν ζωντανό διάλογο στο ραδιόφωνο την Τρίτη 16.8.2016. 
Την συζήτησή μας αυτή μπορείτε να την ακούσετε, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου