Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η επόμενη μέρα.... (1)



Μια ολόκληρη τετραετία ξεκινάει από σήμερα μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία (ευρωεκλογές). Μια τετραετία, που ή θα οδηγήσει την Ελλάδα (κράτος, πολιτικό σύστημα, κοινωνία) στην έξοδο από την κρίση (οικονομική, πολιτική, κοινωνική) ή θα την καθηλώσει οριστικά στην μετα-οθωμανική ραστώνη και ραθυμία, αλλά και στην αποκοπή από οτιδήποτε χαρακτηρίζει τον σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμό (GREXIT).
Το κλειδί είναι να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στους τρεις συμβαλλόμενους και συνυπεύθυνους: κράτος, πολιτικό σύστημα, κοινωνία.
  1. Στο κράτος να κυριαρχήσει η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των πάντων
  2. Η κοινωνία να αποβάλλει την μετα-οθωμανική της νοοτροπία (μπαξίσι, ρουσφέτι)
  3. Στο πολιτικό σύστημα και προσωπικό, ο νομοθέτης να αποκλείσει την δυνατότητα ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και δημιουργίας ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
Η ευθύνη της σημερινής πολιτικής ηγεσίας είναι καθοριστική.Το πολιτειακό μας σύστημα δίνει απεριόριστες δυνατότητες στον πρωθυπουργό να αποκαταστήσει το κύρος και την λειτουργία στη Νομοθετική και στην Εκτελεστική εξουσία.

Τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής είναι αντιφατικά.

Το ουσιαστικό GREXIT είναι πάντα εδώ (πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό) και η αποτροπή του είναι στα χέρια, αλλά και στην επιλογή 
  • της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, 
  • των κομμάτων και 
  • της κοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου