Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΝΑΙ - ΟΧΙ - ΑΛΛΟ

Αγία Παρασκευή 30.6.2015

Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα:

1. Η σημερινή Ευρώπη και οι θεσμοί της είναι υπηρέτες του διεθνούς ληστρικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών, που ονειρεύονταν αυτοί που την δημιούργησαν.
2. Η Ελλάδα και χωρίς το ΧΡΕΟΣ, δεν μπορεί να ζήσει μόνη της και έχει ανάγκη για τα επόμενα χρόνια αρκετά δις € χρηματοοικονομικής ενίσχυσης από τους Ευρωπαίους για να καλύπτει τα αναγκαία.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε υποσχόμενος "διαγραφή του ΧΡΕΟΥΣ, ακύρωση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, διώξιμο της ΤΡΟΙΚΑΣ", το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ύψους 12δις €, πολιτική διαχείριση της σχέσης μας με τους Ευρωπαίους πολιτικούς αρχηγούς".

4. Η κυβέρνηση κάτω από την αφόρητη πίεση και τον εκβιασμό των δανειστών και των θεσμών, 
  • αναγκάστηκε να δεχθεί την ΛΙΤΟΤΗΤΑ σαν εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης 
  • αναγκάστηκε να δεχθεί την εφαρμογή μέτρων ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ύψους 8δις €,
που είναι υφεσιογόνα και αντιαναπτυξιακά και δεν έχουν καμιά σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (Βαρουφάκης Ant1(28.00') http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_a_m1b_fz_c_a_of_u%3d)

και αυτά αποτελούν την Πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης στους θεσμούς (http://www.avgi.gr/article/5645757/olokliri-i-protasi-pou-katethese-i-ellada-stous-thesmous)

5. Η σύγκριση ανάμεσα στις δυο προτάσεις (κυβέρνησης - θεσμών) αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα (http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/item/238826-deite-tis-diafores-ton-protaseon-kibernisis-kai-thesmon)

6. Και ενώ η πραγματική διαφορά είναι 1δις€ περίπου, την ίδια στιγμή έχουμε 7δις€ μη απόδοση(παρακράτηση) του ήδη εισπραχθέντος ΦΠΑ το 2014, χωρίς να αναφέρομαι σε άλλες πηγές κάλυψης του κενού και ελάφρυνσης των κοινωνικών ομάδων που και πάλι, με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, θα υποστούν την φοροεπιδρομή και την ΛΙΤΟΤΗΤΑ.

8. Ο επίσημος διαπραγματευτής της Ελλάδας Μανώλης Χουλιαράκης βεβαιώνει πως την Παρασκευή το βράδυ, λίγο πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν σε διαπραγμάτευση με υπό συζήτηση την πρόταση τη δική της και των δανειστών και δηλώνει πως η κυβέρνηση μιλώντας για τελεσίγραφο τον αδειάζει! (http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=283378&artTitle=zita_sygnomi_epeidi_psifise_syriza_o_kairos_tis_eleftherotypias)

9. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσόγονος κοινοποίησε επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό τον Μάρτιο, στην οποία "προειδοποιούσε για τους κινδύνους της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ" και "προέβλεπε τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις" (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=717760)

10. Από τα άρθρα που κατατίθενται στο http://iskra.gr/, http://rednotebook.gr/, είναι φανερό πως αυτά τα μέτρα δεν μπορούσαν να περάσουν από το σύνολο των βουλευτών και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψήφισή τους στη Βουλή θα γινόταν με ψήφους της αντιπολίτευσης και αυτό θα σήμαινε απώλεια της δεδηλωμένης από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1. Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ είναι παρελκυστικό. Ο,τι και να επιλέξουμε, άλλο ψηφίζουμε άλλο βγαίνει.

2. Με το ΝΑΙ ψηφίζουμε την πρόταση 8δις€ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ των θεσμών, ενώ ταυτόχρονα αποδεχόμαστε την ληστρική επιδρομή του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και δυσκολεύουμε την διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης.

3. Με το ΟΧΙ, καταψηφίζουμε την πρόταση των θεσμών, αλλά ταυτόχρονα επιλέγουμε την πρόταση 8δις€ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ της κυβέρνησης και θέτουμε σε δοκιμασία την στοιχειώδη λειτουργία της καθημερινής ζωής. Κινδυνεύουμε να ζήσουμε "τις επιπτώσεις ενός πολέμου, που δεν έγινε ποτέ". 

4. Η πρότασή μου είναι αυτή των Βεργόπουλου, Ρομπόλη, Μελά που ζητούν από τον Τσίπρα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και να εγκαταλείψει το δημοψήφισμα γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα (http://www.iefimerida.gr/news/214651/vergopoylos-rompolis-melas-zitoyn-apo-ton-tsipra-na-epistrepsei-stis-diapragmateyseis#ixzz3eZNboFKh)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου