Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Για την «μεταφορά» του ΕΟΠΥΥ Τοποθέτηση στη Συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου στις 25.9.2013





του Μιχάλη Γαβρά
Δημοτικού Σύμβουλου

Κύριοι συνάδελφοι θα αθροίσω τις σκέψεις μου μαζί με αυτές όσων μίλησαν προηγούμενα και θα δώσω και την δικιά μου χροιά, για την πρωινή κινητοποίηση μπροστά στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ).
Είναι γεγονός πως ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο βαθμό που θα θέλαμε και που θα έπρεπε.
Οι απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε είναι δυο:
  • είτε ο κόσμος δεν έχει πεισθεί πως το ΙΚΑ θα φύγει,
  • είτε αντίθετα, υποταγμένος κάτω από το δόγμα του ΣΟΚ που εφαρμόζεται στην Ελληνική κοινωνία, έχει πεισθεί πως θα φύγει οπωσδήποτε όσες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες κι αν κάνει.
Και στην μια και στην άλλη περίπτωση το πρόβλημα είναι δικό μας. Εμείς τελικά τι πιστεύουμε; Μπορούμε να το παλέψουμε ή δεν μπορούμε; Πιστεύουμε πως αξίζει τον κόπο να το παλέψουμε ή ακόμα ακόμα να αποδείξουμε στον εαυτό μας πως κάναμε κάθε τι που μπορούσαμε για να αποτρέψουμε την μεταφορά του ΙΚΑ, και υποταχθήκαμε στην δύναμη της τρόικας ή του υπουργού; Εάν προκρίνουμε την θέση να το παλέψουμε, τότε θα πρέπει να οργανώσουμε σωστά τις κινήσεις μας και να μεθοδεύσουμε συγκεκριμένες κινήσεις. Έτσι:
  1. Αύριο (Παρασκευή 26.9.2013) πρέπει να πάμε στον ΕΟΠΥΥ (κ.Κοντό) και στον υπουργό κ.Γεωργιάδη. Χρειαζόμαστε άμεση και επίσημη ενημέρωση πριν προχωρήσουμε παρακάτω. Εφόσον διαπιστώσουμε την βασιμότητα των σκέψεών μας θα πρέπει να προχωρήσουμε.
  2. Αμέσως μετά να γίνει σύσκεψη των όμορων δήμων και διαμερισμάτων για την διαμόρφωση μιας ενιαίας πρότασης, κοινού ψηφίσματος και σχεδιασμό από κοινού συγκεκριμένων ενεργειών.
  3. Παράλληλα να προχωρήσουμε σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, τους συλλόγους και τα ΚΑΠΗ, σε όλους τους συνεργαζόμενους Δήμους
  4. Προτείνω την διοργάνωση Ημερίδας με την συμμετοχή οπωσδήποτε του Υπουργείου, του ΕΟΠΥΥ, του Συλλόγου γιατρών και εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκτιμώ πως η Αγία Παρασκευή μπορεί να γίνει από επικοινωνιακής πλευράς το κέντρο των εξελίξεων γύρω από το θέμα που σήμερα κατέχει κεντρική θέση στην επικαιρότητα.
  5. Η θεματολογία της Ημερίδας προτείνω να είναι η ακόλουθη:
    1. χρειαζόμαστε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης;
    2. Χρειαζόμαστε ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ φορέα παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας ή πολλούς
    3. Θέλουμε τον ΕΟΠΥΥ πάροχο υπηρεσιών υγείας ή αγοραστή ή και τα δυο;
    4. Ποιος είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός για την χωροθέτηση των Μονάδων παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Υγείας και τι θα γίνει με αυτή της Αγίας Παρασκευής.
  1. Συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής τον συντονισμό και την διαχείριση του όλου θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου