Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

2012: ΕΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ



Αγία Παρασκευή 28.11.2012

Οι μεμονωμένες και αποσπασματικές προσπάθειες, για την όπως την εννοούν οι δημαρχεύοντες ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ συνεχίζονται, χωρίς να μπορούν να αποτελέσουν ολοκληρωμένο πλαίσιο ούτε και να απαντήσουν στο αίτημα και την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν τα διαρκώς επιδεινούμενα κοινωνικά προβλήματα των κατοίκων της πόλης.
Η Κοινωνική Υπηρεσία αποδεκατισμένη από προσωπικό, υφίσταται ακόμα μια μεγαλύτερη υποβάθμιση με την με την μεταφορά των γραφείων της στο κτίριο του ΚΑΠΗ. Προδιαγράφει την με μαθηματική ακρίβεια μετεξέλιξή της σε επιμέρους υπηρεσία του ΚΑΠΗ. Δυστυχώς, εκτός από τους ηλικιωμένους, κάθε ηλικία και κοινωνική ομάδα έχουν διακριτά κοινωνικά προβλήματα και απαιτούν εξειδικευμένη προσέγγιση και αντιμετώπιση.
Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», η «ναυαρχίδα» της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, κάθε άλλο παρά Κοινωνικό είναι, μια και όπως δηλώνεται υπερηφάνως είναι δημιούργημα ενός Δημοτικού Συμβούλου και της αξιόλογης και αξιέπαινης παρέας των προσωπικών του φίλων.
Δράση Κοινωνικής Πολιτικής θεωρείται πλέον και η «παροχή χαράς» μέσα από παράσταση Καραγκιόζη που προγραμματίζεται να διοργανωθεί μετά από εισήγηση της αρμόδιας αντιδημαρχίας.
Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» απέτυχε να προσελκύσει εθελοντές εκπαιδευτικούς.
Στα ΚΑΠΗ, η υπόσχεση του δημάρχου πως «δεν θα μειωθούν οι παροχές που είχατε μέχρι σήμερα (2010)» φαντάζει για τα μέλη του ΚΑΠΗ, σαν τις γνωστές προεκλογικές «υποσχέσεις» των πολιτικών.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου, αναπολώντας τις παλιές δόξες, δεν κατορθώνει να προσελκύσει ούτε όσους Εθελοντές Αιμοδότες προσελκύουν Ενορίες της πόλης.
Τα Δημοτικά Ιατρεία, έχουν εκπέσει σε ολοκληρωτική αδράνεια και απαξίωση.
Ακόμα και Δράσεις Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, που μπορούν να διοργανωθούν με το υπάρχον κουτσουρεμένο προσωπικό και με ελάχιστο οικονομικό κόστος, είναι άγνωστες έννοιες και αντικείμενο για τους πολιτικούς υπευθύνους των Δημ.Ιατρείων.
Για δεύτερη χρονιά φέτος δεν φαίνεται να εκπληρώνουν την υποχρέωση που έχουν από τον νόμο να προστατέψουν τον μαθητικό πληθυσμό της πόλης από την αναζωπυρωμένη νόσο της Φυματίωσης, διοργανώνοντας και πραγματοποιώντας την δερμοαντίδραση Mantoux και το εμβόλιο BCG.
Η ομόφωνα ψηφισμένη Επιτροπή για την επεξεργασία της πρότασης που συζητήθηκε στο Δημ.Συμβούλιο (26-11-2011) για την «Μετεξέλιξη των Δημ.Ιατρείων σε Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας», ένα χρόνο τώρα δεν έχει συγκληθεί ΠΟΤΕ!!!!!
Η ανακήρυξη του 2012 σαν «ΕΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», εξαντλήθηκε σε ανέξοδες εξαγγελίες για την δημιουργία μιας σειράς Δικτύων, έτσι ώστε να δικαιολογήσει και την αρχική διακήρυξη αλλά και την στόχευση για την δημιουργία ενός «Ιστού Κοινωνικής Προστασίας».
Μάλλον ο ιστός ήταν αραχνοΰφαντος και δεν άντεξε την ένταση των προβλημάτων της εποχής μας.
Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος
http://gavrasmichael.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου