Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μια «άλλη» ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ που θάπρεπε…



Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος

Αγία Παρασκευή 25.8.2012

Έκπληκτοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης άκουσαν τον Δήμαρχο της πόλης στις 11.7.2012 να δηλώνει οργισμένος στο Δημ.Συμβούλιο με τη γνωστή στεντόρεια φωνή του, πως «εάν εγώ έχω εισπράξει μετά το 2002 από τα Δημ.Ιατρεία ΕΝΑ ευρώ, θα ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ» καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον υπογράφοντα, πρόεδρο των Δημ.Ιατρείων 2007-2010, για παραποίηση και κατασκευή στοιχείων και «ψεύδομενο ασύστολα».
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου, έχοντας ήδη ανακαλύψει στο βάθος της μνήμης του, με την βοήθεια των αντίστοιχων εγγράφων, παραστατικών πληρωμής και προσωπικών αποδείξεων, πως και σύμβαση είχε υπογράψει το 2007 αλλά και αμοιβή (νόμιμη) είχε λάβει από τα Δημ.Ιατρεία, επανήλθε.
Με μια εντυπωσιακή και θεαματική δήλωση, αξιοποίησε ως δεδικασμένο την αθέτηση της υπόσχεσης του Χουάν Ραμον Ρότσα (προπονητή του Παναθηναϊκού) το 1996 πως θάρθει περπατώντας από την Πορτογαλία αν νικήσει ο Παναθηναϊκός και έτσι δικαιολόγησε και την δική του υπαναχώρηση να μην παραιτηθεί. Αντί να αρκεστεί σε μια σεμνή ειλικρινή «συγνώμη», με μια εξ ίσου εντυπωσιακή άνεση επικαλέστηκε πως δεν παραιτείται μια και όχι μόνο δεν είχε προσδιορίσει την ημερομηνία αλλά και γιατί δεν τον αφήνει ο κόσμος που τον θέλει για Δήμαρχο.
Είναι προφανές πως με λεκτικά και νοητικά τεχνάσματα, που ακουμπάνε την περιοχή του αστείου, προσπάθησε να «μπαλώσει» την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε ενοχοποιώντας και ποινικοποιώντας μια νόμιμη κατά τα άλλα πράξη.
Παραγνώρισε πως με αυτό τον τρόπο εκτέθηκε στην Δημοτική του ομάδα και την εξέθεσε με καμώματα αναντίστοιχα του επιπέδου της.
Είναι επίσης σαφές πως από μόνη της η νόμιμη αμοιβή του ιατρού Β.Ζορμπά από τα Δημ.Ιατρεία δεν είναι λόγος για να παραιτηθεί από Δήμαρχος.
Δυστυχώς για τον ίδιο, αυτό το συμβάν της αυτοδιάψευσης δεν είναι το μοναδικό. Μέσα στα δυο χρόνια που διοικεί τον Δήμο έχουν υπάρξει πάρα πολλές άλλες ακόμα πιο σοβαρές αυτοδιαψεύσεις, παλινωδίες (κολοτούμπες), βερμπαλισμοί, μεγαλαυχίες, αμετροέπειες, για τις οποίες αν είχε στοιχειώδη ευαισθησία θα είχε παραιτηθεί.
Ας δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές περιπτώσεις:
1.     Τον Μάρτιο του 2011 στην εισήγησή του για τον προϋπολογισμό, αναφερόμενος στην προηγούμενη διοίκηση καταγγέλλει «τα εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που συναντούμε κάθε μέρα, σε κάθε μας βήμα, σε κάθε συρτάρι του Δήμου που ανοίγουμε»
· μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει καμιά περίπτωση διαφθοράς στο φως της δημοσιότητας όπως είχε υποχρέωση παρά τις επανειλημμένες υπενθυμίσεις.
2.     την προηγούμενη τετραετία ως αντιπολίτευση κατήγγειλε τον κινέζικο Ιγνιβρίτη που θα τοποθετιόταν στην Αγίου Ιωάννου, ως ραδιενεργό και καρκινογόνο καταγγέλλοντας ταυτόχρονα «συμπαιγνία» των υπευθύνων.
· σήμερα ως υπεύθυνος δήμαρχος, αναγνωρίζει την καταλληλότητα και το ακίνδυνο του Ιγνιβρίτη, τον παραλαμβάνει με την υπογραφή του  και θα τον χρησιμοποιήσει στην Αγίου Ιωάννου.
3.     την προηγούμενη τετραετία ως αντιπολίτευση κατήγγειλε το «όργιο» των απ’ ευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών
· σήμερα ακολουθεί την ίδια τακτική που καταδίκαζε
4.     απεδέχθη την εισήγηση και προσυπόγραψε την επικινδυνότητα των φθορών στο 4ο Νηπιαγωγείο και αργότερα την εισήγηση για την κατεδάφισή του. Κατήγγειλε με το γνωστό «ύφος Ζορμπά» τους τέσσερις ενεργούς δημότες, πολιτικούς μηχανικούς με κύρος πανελλαδικής εμβέλειας που έκαναν παρέμβαση δημόσια υπέρ της ασημαντότητας των φθορών
· ο μελετητής στον οποίο ανέθεσε ο ίδιος την διερεύνηση της υπόθεσης διαπίστωσε απλές φθορές και βέβαια καμιά επικινδυνότητα και πολύ περισσότερο λόγους για κατεδάφιση.
· με περηφάνια και τυμπανοκρουσίες παρέλαβε στις 8.8.2012 το 4ο Νηπιαγωγείο στο οποίο είχαν γίνει οι αποκαταστάσεις των φθορών μιλώντας στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για «ανυπόστατες ανακοινώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων».
5.     Τον Μάρτιο του 2011 απείλησε την προηγούμενη διοίκηση λέγοντάς της πως «θα σας συνιστούσα να κάνετε την «πάπια» και να μην αναφερθείτε ούτε στην Δικτυακή Πύλη ούτε στην Κοινωνία της Πληροφορίας».
· μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την απειλή του παρά την γραπτή ερώτηση που του έχει κατατεθεί.
6.      την προηγούμενη τετραετία ως αντιπολίτευση είχε μιλήσει απαξιωτικά για ανύπαρκτα οφέλη και για «ταξιδάκια πέρα δώθε» αναφερόμενος στην ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ με Σαιντ Μπριε και Γεροσκήπου
· πρόσφατα με τιμές και δόξες γιόρτασε τα 20χρονα της αδελφοποίησης υποδεχόμενος τις δυο αντιπροσωπίες, ενώ είχε προηγηθεί η δική του επίσκεψη στην Γαλλία.
7.     την προηγούμενη τετραετία ως αντιπολίτευση κατήγγειλε σαν «πολυέξοδες φιέστες» κάθε εκδήλωση πολιτιστικού χαρακτήρα.
· δυο χρόνια τώρα, μέσα σε μια οικονομική κατάσταση δραματική σε σχέση με το παρελθόν, διοργανώνει εκδηλώσεις με «άρτον και θεάματα», χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη
Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Όλα αυτά αποτελούν αποκαλυπτικά χαρακτηριστικά της πολιτικής με την οποία διοικεί τον Δήμο η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Ζούμε σε μια πόλη με πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα δεκαετιών, σε ένα οικονομικό τοπίο διαρκώς επιδεινούμενο, με τα κοινωνικά προβλήματα να μπαίνουν σιγά σιγά σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι.
Σ’ αυτή την πόλη, στις σημερινές συνθήκες, ο δήμαρχος θάπρεπε να προκαλεί την αντιπολίτευση σε μια δημιουργική και συνθετική πορεία και να επιδιώκει την συνεργασία για το καλό των δημοτών.
Αντίθετα δυο χρόνια τώρα βλέπουμε να έχει επιλέξει την πολιτική της στείρας αντιπαράθεσης.
Σε κάθε Δημ.Συμβούλιο γινόμαστε ακροατές αναίτιων, ανερμάτιστων και αναπόδεικτων καταγγελιών σε βάρος της αντιπολίτευσης.
Αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση.
Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να καλύψει την ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα της διοίκησής του στα προβλήματα της πόλης.
Επιδιώκει να εκτρέπει την συζήτηση στα πεπραγμένα της προηγούμενης τετραετίας, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως αποσκοπεί να συμψηφίσει τις δικές του παλινωδίες και αποτυχίες.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα άξιζε κάποιος Δήμαρχος ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!!!

Δημοσιεύθηκε:
1. ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ τ.286, 31.8.2012
2. http://www.agiaparaskevi-guide.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%AC%CE%BE%CE%B9%CE%B6%CE%B5-%CE%BA/
3. http://www.aparaskevi-images.gr/?p=8319

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου