Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Δημοτική δραστηριότητα του Μιχάλη Γαβρά στο ΔΣ της 22.2.2012


Στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία κατατέθηκαν τέσσερις (4) ερωτήσεις και τρεις (3)δηλώσεις από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μιχάλη Γαβρά:
  1. Οικόπεδο Παπάγου: ερωτάται ο δήμαρχος αν προτίθεται να αξιοποιήσει το υλικό – τα έγγραφα της μη ολοκληρωθείσης μεταβίβασης του οικοπέδου το 1997 από το Υπουργείο Γεωργίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Τα έγγραφα κατατέθηκαν με το ΑΠ7953/19.3.2011 συνοδευτικό έγγραφό μου.
Με την απάντησή του ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αντίθετα δήλωσε πως «το οικόπεδο της Παπάγου θα δεντροφυτευτεί μόλις παραληφθούν τα φυτά, καθώς επίσης θα τοποθετηθεί παιδική χαρά».
  1. ΙΟΛΑΣ: ερωτάται ο δήμαρχος αν υπάρχει κάποιο νεώτερο από την αναμενόμενη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου και αν προτίθεται να συστήσει την διαπαραταξιακή επιτροπή πλαισιωμένη με ενεργούς δημότες που έχουν συμβάλει στη διάσωση του ΙΟΛΑ. Στην απάντησή του ο δήμαρχος δήλωσε πως δεν έχει νεώτερο από το δικαστήριο ενώ απέφυγε να απαντήσει για την σύσταση της επιτροπής.
  2. Διορισμοί με Συμβάσεις Έργου: ερωτάται ο δήμαρχος αν συνέστησε την Επιτροπή Επιλογής συμβασιούχων, όπως απαιτούσε επί τέσσερα (4) χρόνια από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και υποσχόταν πως θα εφαρμόσει, εφόσον γινόταν δήμαρχος. Στην ώρα των απαντήσεων απάντησε με «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και κατήγγειλε την προηγούμενη διοίκηση για τις 120 ψηφοθηρικές προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν το 2007-2010.
  3. Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ερωτάται ο δήμαρχος αν έχει ξεκινήσει να μοιράζει τρόφιμα σε διακιούχους και μέσα από ποια διαδικασία επιλέγονται αυτοί. Επίσης αν προτίθεται να θέσει επικεφαλής της λειτουργίας του Παντοπωλείου την διαπαραταξιακή Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοτικού Συμβουλίου ή θα συνεχίσει την μονοπαραταξιακή σύνθεση της ομάδας διοίκησης. Απάντησε μόνο στο πρώτο σκέλος με την φράση πως «προς το παρόν τα τρόφιμα δίνονται σε αυτούς που είναι καταγεγραμμένοι από την κοινωνική υπηρεσία».
  4. Πρώτη δήλωση που αφορούσε την ανάρτηση της φωτογραφίας του Παπαγιάννη. (Δημοσιεύεται ήδη στο διαδίκτυο και στο προσωπικό blog: http://gavrasmichael.blogspot.com).
  5. Δεύτερη δήλωση που θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και στο προσωπικό blog σύντομα με τίτλο «Κοινωνικές δράσεις και κοινωνική πολιτική»
  6. Τρίτη δήλωση:
«Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη πως την προσωπική μου στάση στα προβλήματα που έχει η πόλη μας, καθορίζεται από αυτά τα ίδια τα προβλήματα και μόνο.
Δεν αποποιούμαι την προσωπική πολιτική μου ιστορία και τη δράση μου ως ενεργού πολίτη επί είκοσι (20) χρόνια στην Αγία Παρασκευή, για την οποία είμαι ιδιαίτερα περήφανος.
Αυτή μου η παρουσία και δράση επιβραβεύτηκε δυο φορές από τους δημότες της πόλης και είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα.
Πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοφροσύνης και πολιτικής στάσης δεν πρόκειται να ζητήσω από κανένα σύγχρονο «ιεροεξεταστή».
Έχω δηλώσει επίσης κατ’ επανάληψη πως μέσα σ’ αυτή την αίθουσα βρίσκομαι α) ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος β) ως μέλος της δημοτικής ομάδας «ΜΑΖΙ» και δεν έχω αναλάβει να εκπροσωπώ κανέναν άλλο παρά μόνο τους δημότες, που με επέλεξαν να τους αντιπροσωπεύω.
Κάποιοι δηλώνουν πως μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπούν και εκφράζουν το «Κόμμα»τους και λειτουργούν κατ’ εντολή του. Δικαίωμά τους αν και το θεωρώ ατυχές και αδόκιμο.
Προσωπικά δεν με σταυροδότησε καμιά κομματική ή άλλη γραμμή και δεν χρωστάω τίποτε και σε κανένα, εκτός από τους δημότες που με εξέλεξαν και αντιπροσωπεύω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου