Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Οι τοποθετήσεις μου στο Δημ. Συμβούλιο τον Οκτώβριο 2011

35η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ  17  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2011


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι έχει ζητήσει τον λόγο για μια παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος Κοζόκος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής.
………………………….
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κύριος Γαβράς επί της διαδικασίας.
ΓΑΒΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε θέλω να ενισχύω την άποψη να συζητηθεί το θέμα απόψε λέγοντας τα εξής. Υπάρχει ένα τυπικό διαδικαστικό θέμα στο οποίο μπορεί να έχετε δίκιο και εσείς και ο κύριος Γκιζιώτης και ο κύριος Ζορμπάς. Υπάρχει ένα ουσιαστικό όμως πολιτικό ζήτημα, που είναι η λειτουργία των Εργαστηριών Τέχνης και αυτό που βλέπουμε σήμερα, το ενδιαφέρον των εργαζομένων και των μαθητών να ακουστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τέτοιου είδους πολιτικά καψώνια σ’ αυτόν τον κόσμο. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακούσουμε και να τους δώσουμε σε δεύτερη φάση την οριστική μας, ουσιαστική και τυπική μας απάντηση μέσα από μια διαδικασία σύννομη. Όμως απόψε πρέπει να συζητηθεί το θέμα.
……………………………………………….
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ορίστε κ. Γαβρά, έχετε τον λόγο.
ΓΑΒΡΑΣ : Κ. Πρόεδρε, δεν είναι έκπληξη, που όλη η αντιπολίτευση, διαπιστώνει μια αδράνεια από την πλευρά της διοίκησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαστηριών τέχνης. Επίσης δεν είναι έκπληξη, που όλοι οι διαπιστώσαμε, δια ζώσης, την αντιφατική πορεία που είχε το θέμα των εργαστηριών τέχνης, στην αντίληψη της διοίκησης και συγκεκριμένα του Δημάρχου.
Ξεκίνησε με μια άποψη πως τα εργαστήρια τέχνης είναι ένας χώρος πελατειακής εξυπηρέτησης δάσκαλων. Κατηγορήθηκε ως χώρος υπερβολικών αμοιβών, κατηγορήθηκε επιπλέον ότι υπήρχε μια ευνοιοκρατία, μια αναξιοκρατία και πεδίον δόξης λαμπρόν, η ρομφαία με την κάθαρση, να αποκαθάρει τον χώρο των εργαστηριών τέχνης, που γινόντουσαν όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά. Μ’ αυτήν την αντίληψη βέβαια ήταν γεγονός ότι δεν θα μπορούσε θα πάει πουθενά αλλού το πράγμα, πάρα εκεί που οδηγήθηκε.
Βέβαια όταν στα εγκαίνια της έκθεσης της καλοκαιρινής, είδαν όλο αυτόν τον όγκο της δουλειάς που είχε γίνει όλη την προηγούμενη χρονιά, αποδεικνύοντας ότι είχαν λειψή γνώση, του τι γινόταν τόσα χρόνια εκεί πέρα. Δεν ήταν κατόρθωμα της προηγούμενης διοίκησης, ήταν κατόρθωμα μιας εικοσαετίας. Ήταν κατόρθωμα της πόλης αυτό το πράγμα. Εκεί ανακάλυψαν, και με την δήλωση που καταγράφηκε επίσημα του Δημάρχου, ότι θα κάνουμε ό,τι γινόταν πάντα. Αυτή ήταν μια ομολογία.
Αυτή όμως η άποψη που υπήρχε, εμπόδισε να βρεθούν λύσεις. Όσοι είχαμε ασχοληθεί με διοίκηση τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι δεν βλέπαμε το χρώμα της κυβέρνησης που κυβερνούσε. Εμείς ξέρουμε ότι πίσω από κάθε κυβέρνηση υπάρχει και μια γραφειοκρατία που είναι δεδομένο ότι δεν έχει χρώμα. Όμως η κα τάδε και η κα τάδε, για να μην λέω ονόματα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, είχε μάθει όλους σχεδόν τους δημοτικούς συμβούλους της Αγίας Παρασκευής. Γιατί όλοι, είτε με τηλέφωνα, είτε με την φυσική μας παρουσία, τους είχαμε κάνει τον βίο αβίωτο, μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε αυτά που θέλουμε, για να λειτουργήσουν τα νομικά πρόσωπα των οποίων είχαμε την ευθύνη. Θα μπορούσα να σας πω ότι με προσωπικές παρεμβάσεις και ο επίτροπος ακόμα, αποδέχτηκε κάποιες λογικές, έτσι ώστε να μου δώσει την δυνατότητα, οριακά, να λειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία. Με συμβάσεις έργου, σε ανθρώπους τους οποίους δεν τους ανακαλύπταμε εκείνη την στιγμή, ανθρώπους που ήδη δούλευαν στα δημοτικά ιατρεία, για να παράξουν το έργο.
          Έτσι λοιπόν νομίζω ότι σήμερα μπορούμε να καταλήξουμε, ότι μια πρόταση η οποία θα δώσει λύση, είναι αυτή που χρησιμοποιείται στην πόλη μας, δεν είναι παράνομη, μπορούμε όμως με την άμεση σχέση που έχουμε με τον σύλλογο μαθητών των εργαστηριών τέχνης, να χρησιμοποιήσουμε το μοντέλο που χρησιμοποιείται και αλλού και μέσα από το σύνολο των εργαστηριών τέχνης, μέχρι την στιγμή που θα έρθει η επίσημη απάντηση από το Υπουργείο και από την Περιφέρεια, τα οποία θα πρέπει να τα τρέξετε, να βρεθεί λύση, αυτή που γίνεται και σε άλλους χώρους. Την ξέρετε πάρα πολύ καλά, την εφαρμόζουν αρκετοί και λύνουν αυτά τα προβλήματα, που η σημερινή κατάσταση τα έχει επιδεινώσει. Όχι ότι δεν υπήρχαν πάντα. Ευχαριστώ.

33η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ  3  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2011

…………………………..

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ο κος Γαβράς.
ΓΑΒΡΑΣ : Είναι πέντε θέματα που θέλω να πω. Πρώτον, είχε συνταχθεί στην προηγούμενη θητεία μια μελέτη και διεκδικείτο από την Αττικό Μετρό η κατασκευή αγωγών οβριών, ανάπλαση πεζοδρομίων και το οδόστρωμα της Γαρυττού. Σε ποια φάση βρίσκεται αυτή η διεκδίκηση, αν έχει γίνει κάποια επαφή με την Αττικό Μετρό και τι έχει γίνει τέλος πάντων με αυτή την διεκδίκηση.
          Δεύτερον. Επίσης η Αττική Μετρό έχει συμβατικές υποχρεώσεις και τις διεκδικούσαμε πάγια, είτε σαν κίνημα κατοίκων, είτε σαν Δήμος την προηγούμενη τετραετία, για να φτιάξει τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και τον Σταθμό Χαλάνδρι, τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι συμβατικές υποχρεώσεις της Αττικό Μετρό και νομίζω ότι καλό είναι, αν δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια από την νέα δημοτική αρχή, έχουν περάσει εννέα μήνες, καλό είναι να ξαναθυμίσουμε στην Αττικό Μετρό τις υποχρεώσεις της.
          Τρίτον θα ήθελα να ενισχύσω το ερώτημα του κου Γιαννακόπουλου σχετικά με το 4ο Νηπιαγωγείο, ότι τώρα υπάρχει το έγγραφο επίσημα κατατιθέμενο και πρωτοκολλημένο στον δήμο και θα θέλαμε την ενημέρωση από τον δήμαρχο πως πρόκειται να αξιοποιήσει αυτό το έγγραφο και την ανάληψη από την πλευρά του ΟΣΚ της ευθύνης και της υποχρέωσης να αποκαταστήσει τις ζημιές στο σχολείο.
          Τέταρτον, θα ήθελα να επισημάνω ένα θέμα, το οποίο είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη περίοδο της τετραετίας, σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των ωφελουμένων από τα κοινωνικά και προνοιακά προγράμματα του Δήμου. Μέσα από αυτή την συζήτηση και από την νομική τεκμηρίωση που είχε προέλθει από ένα ψάξιμο που είχαμε κάνει, είχε βγει ότι τα προσωπικά δεδομένα των ωφελουμένων, των εξυπηρετουμένων από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, μαζί με τα δικαιολογητικά που έδιναν το δικαίωμα να ωφεληθούν οι συγκεκριμένοι, υπάρχουν σε φακέλους στην κοινωνική υπηρεσία και έχει την υποχρέωση να τους ενημερώνει και να είναι τεκμηριωμένα. Τα ονόματα όμως αυτών, δεν επιτρέπεται να μπουν σε δημόσιο έγγραφο που με οποιοδήποτε τρόπο θα μπορούσε να βγει στην δημοσιότητα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την νομική υποχρέωση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά και με την πρακτική εμπειρία που έχουμε, ότι κάποιοι όταν έμαθαν ότι θα μπορούσε το όνομα τους να μην κρατηθεί μυστικό μέσα στα γραφεία της κοινωνικής υπηρεσίας, αποποιήθηκαν των ωφελημάτων.
…………………………………………………….
ΔΗΜΑΡΧΟΣ :
…………………………………………….
          Ο ΟΣΚ. Λοιπόν, στις 26/9 στείλαμε στον ΟΣΚ προς τον κ. Δρούλια, στον κ. Στάθη και στον κ. Θεοτοκάτο, τεχνική υπηρεσία, μετά από την κοινοποίηση των εγγράφων που μας στείλατε κτλ, το περιεχόμενο του πορίσματος στο έγγραφο του ΟΣΚ, το οποίο διαπίστωνε ότι δεν εξασφαλίζεται η επαρκής λειτουργία του κόμβου δοκού – υποστυλώματος και πρότεινε στην υπηρεσία μας να γίνει, επιμελημένος έλεγχος στους κόμβους, στήριξης δοκού, καθώς και στους υπόλοιπους κόμβους του νηπιαγωγείου, επισκευή του υποστυλώματος και αποκατάσταση βλαβών, κακοτεχνιών στους κόμβους κτλ, επισκευή των ρωγμών, των αρμών και της μόνωσης στο δώμα του κτηρίου, έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις που υπογράφονται στο τελευταίο έγγραφο σας, για όσους δεν το θυμούνται, ότι είχαν έρθει εδώ οι κύριοι και οι τρεις αυτοί, χωρίς να ξέρει ο Δήμος τίποτε, ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήσατε, χωρίς να μας ειδοποιήσετε για να παραστούμε.
          Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας ύστερα από την υπ’ αριθ. 271 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα προχωρήσει στην ανάθεση εκπόνησης στατικής μελέτης για την αποκατάσταση των φθορών στον φέροντα οργανισμό του 4ου Νηπιαγωγείου σε ιδιώτη πτυχιούχο κτλ και θα σας την κοινοποιήσει, προκειμένου να την χρησιμοποιήσετε στην αποκατάσταση, σύμφωνα με την πρόταση που μας γνωρίζετε στο τέλος του κειμένου σας, ώστε ο ΟΣΚ να αναλάβει την επισκευή του κτίσματος.
          Μόλις γίνει η μελέτη, θα τους την στείλουμε να έρθουν να φτιάξουν το κτίριο, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι χωρίς μελέτη δεν γίνεται τίποτα.
……………………………………..
          Για την Αττικό Μετρό θα το κοιτάξω και θα σας ενημερώσω. Έχει συμβατικές υποχρεώσεις η Αττικό Μετρό και μάλιστα σήμερα στην ΚΕΔΚΕ με βρήκε, νομίζω ήταν Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, ο κος Ταμπακίδης και μου είπε, ότι για την Αττική Οδό, ότι κοιμόμαστε πολλά χρόνια όρθιοι ως Δήμος, που δεν διεκδικούμε από την Αττική Οδό αυτά τα οποία δικαιούμαστε και πρέπει να κοιμάστε όρθιοι λέει στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Και βέβαια μου έδωσε το τηλέφωνο του να με ενημερώσει τι μας χρωστάει ή τι πρέπει να παίρνουμε από την Αττική Οδό, η οποία επιβαρύνει την πόλη μας. Κάτι ξέρει, τώρα εγώ δεν το ξέρω και μου είπε ο άνθρωπος ότι θα έρθει να με ενημερώσει τι πρέπει να κάνουμε και να διεκδικήσουμε από την Αττική Οδό αυτά που δικαιούμαστε. Και όχι να βάλει τζάμια σε κάποιες θέσεις, μιλάει για χρήματα.
          ……………………………….
          Οι μισθοί δεν έχουν έρθει για το βοήθεια στο σπίτι. Λοιπόν, στο βοήθεια στο σπίτι. το ποιους χρηματοδοτούμε, είναι μυστικό όταν το ξέρουν μόνο δυο και συνήθως όταν το ξέρουν δύο δεν είναι μυστικό, αν το ξέρεις μόνος σου είναι μυστικό. Τους ποιους βοηθάει η κοινωνική υπηρεσία στον Δήμο, τα ονόματα και τους λόγους, το ξέρουν καμία δεκαπενταριά. Η κοινωνική υπηρεσία, ο αντιδήμαρχος ή ο υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής, η επιτροπή που είναι υπεύθυνη, άρα δεν είναι μυστικό. Η βοήθεια στο σπίτι, οι κυρίες που είναι εκεί στο βοήθεια στο σπίτι, τους έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη, να μου πουν, όχι τι έχει ο καθένας, αλλά που πάνε. Ποιους πολίτες εξυπηρετούν. Δηλαδή, σήμερα εγώ έχω  ας πούμε ως εργαζόμενος στο βοήθεια στο σπίτι, δεκαπέντε δημότες. Ποιοι είναι αυτοί, όχι ποιοι είναι ακριβώς, πότε πάνε με ημερομηνίες. Σήμερα σε ποιον πήγατε; Πήγαμε στον Αντρέα τον Γκιζιώτη, μάλιστα, τι ώρα πήγατε; 10- 12. Μάλιστα. Για να τις ελέγξω αν πάνε, γιατί έχω την υποψία, με την άρνηση την τόσο μεγάλη ότι δεν μου δίνουν τα στοιχεία, στον δήμαρχο, προσέξτε, και μάλιστα να τα καταθέτουν στο μυστικό πρωτόκολλο, να μην το κοινοποιήσουν μέσω άλλης οδού και να είναι δημόσια. Και δεν μου τα δίνουν.
Και βεβαίως, αν αυτό είναι προσωπικό δεδομένο, ο εργαζόμενος, σε ποια κυρία, σε ποιον γέροντα ή σε ποιον άρρωστο πήγε, εγώ δεν το θεωρώ προσωπικό δεδομένο. Αν είναι δυνατόν να είναι προσωπικό δεδομένο. Αρνούνται να μου τα δώσουν, γιατί προφανώς δεν πάνε σε όλους αυτούς που δηλώνουν κεντρικά στο ΕΣΠΑ που είναι καταγεγραμμένοι. Ένα μήνα τώρα και δεν μου τα δίνουν. Και βέβαια τους είπα ότι αν δεν μου τα δώσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψω συμβάσεις εγώ να πληρωθούν με τίποτα. Γιατί θέλω να ελέγξω, γιατί μπορεί να μην χρειάζονται δεκατρείς – δεκαπέντε και να μου χρειάζονται πέντε. Ή να χρειάζονται δεκαπέντε και να ψάξω να βρω και άλλους ανθρώπους μέσα στην πόλη που έχουν ανάγκη, να εξυπηρετηθούν.
…………………………………………………….
ΤΣΙΑΜΠΑΣ :
          Κ. Γαβρά, σε ό,τι αφορά την μελέτη οβριών για την Γαρυττού, ήταν μια υπόσχεση του διευθύνοντα συμβούλου της Αττικό Μετρό, όταν κατασκευαζόντουσαν τα έργα, υπόσχεση, έγινε μια προμελέτη, όχι σοβαρή, η οποία έγινε από τον Δήμο, ήταν υπόσχεση όμως η οποία όταν έγινε αλλαγή του διευθύνοντα συμβούλου της Αττικό Μετρό, πριν δυο χρόνια, έδωσε αρνητική απάντηση ότι δεν θα το φτιάξει.
          Σε ό,τι αφορά για τα παρκινγκ στο Χαλάνδρι κτλ, είναι ένα θέμα που στην ουσία δεν μας ακουμπάει, είναι ένα θέμα του Δήμου Χαλανδρίου. Δεν έχω τίποτα άλλο.
………………………………………..

9ο ΘΕΜΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση της 6ης ημερίδας στίβου για τα ΑμΕΑ. Ο Αντιδήμαρχος, ο κύριος Κωβαίος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Τοποθετήσεις. Ορίστε κύριε Γαβρά.
ΓΑΒΡΑΣ : Είναι μια παναττική συνάντηση όλων των σχολείων των ΑμΕΑ, δεν είναι απλά τα δικά μας τα ΑμΕΑ που κάνουν μια εκδήλωση, είναι αρκετά σημαντική, ίσως από τις μοναδικές που γίνονται σε αττικό επίπεδο. Θα έκανα την πρόταση στον Δήμαρχο το γραφείο επικοινωνίας να το αξιοποιήσει τοπικά. Όλη αυτή η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια, όχι πλέον της κοινωνικοποίησης των ΑμΕΑ, αλλά της συνειδητοποίησης από όλους εμάς ότι τα ΑμΕΑ είναι ισότιμοι δημότες με εμάς. Ως εκ τούτου και από την θέση της αντιπολίτευσης θα καλέσω όλους μας να παραβρεθούμε εκεί. Το έχουμε εμείς περισσότερο ανάγκη παρά τα παιδιά. Τα παιδιά έχουν κατακτήσει την κοινωνική αναγνωρισιμότητα και την κοινωνικότητά τους. Εμείς το έχουμε περισσότερο ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι και αυτοί είναι ισότιμοι δημότες.
Η δε τράπεζα Κύπρου καλύπτει όλα τα έξοδα. Ως εκ τούτου η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι καθαρά τυπική μιας και δεν προκύπτει καμιά δαπάνη για το Δημοτικό Συμβούλιο.

10ο ΘΕΜΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Έγκριση κανονισμού ημερήσιων εκδρομών – περιπάτων για τα μέλη του ΚΑΠΗ. Ο κύριος Κωβαίος.
…………………………………..
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Τοποθετήσεις. Ο κύριος Γαβράς.
ΓΑΒΡΑΣ : Κύριε Πρόεδρε, στο προηγούμενο θέμα που ψηφίσαμε, στο εκτός ημερήσιας, αναφέρει ότι η εντολή μετακίνησης εκτός έδρας για τους παρακάτω υπαλλήλους. Νομίζω λοιπόν ότι όλη η δεύτερη παράγραφος του κανονισμού πρέπει να αλλάξει, γιατί δεν εκφράζει τίποτα από αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, σε σχέση με την συμμετοχή του προσωπικού. Νομίζω ότι πρέπει να πάρει την εξής μορφή: Εφόσον στην εκδρομή συμμετέχει προσωπικό της υπηρεσίας, αυτοί που συμμετέχουν εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή μετακίνησης εκτός έδρας. Γι’ αυτήν την μετακίνηση ισχύουν οι διατάξεις για την αποζημίωση εκτός έδρας.
Νομίζω ότι έτσι όπως το είπα πρέπει να μπει στην θέση της προηγούμενης παραγράφου, γιατί αυτή που υπάρχει δεν καλύπτει αυτό που λέμε. Εδώ λέει ας το πούμε ότι δεν είναι υποχρεωτική, άρα θα πάνε και μόνα τους τα μελή του ΚΑΠΗ εκδρομή; Αλλά και πάλι, με την διατύπωση που έχω βάλει, ότι εφόσον στη εκδρομή συμμετέχει προσωπικό της υπηρεσίας, αυτοί που συμμετέχουν εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή μετακίνησης εκτός έδρας, για να έχετε και εσείς το νομικό βάσιμο να εισηγηθείτε την αμοιβή τους ως εκτός έδρας.
Τώρα κάνεις τον κανονισμό σου, δεν τον κάνεις στο επόμενο. Στο επόμενο θα προσδιορίσεις τον κωδικό από τον οποίο θα πληρώνονται. Τώρα περνάς τον κανονισμό. Ο κανονισμός δεν έχει σχέση με την πληρωμή, αλλά δεν μπορείς στον κανονισμό να μην προσδιορίζεις με ποια ιδιότητα. Εγώ σου λέω ότι η παράγραφος αυτή δεν θα σου δώσει μετά τι δικαίωμα να κάνεις την επόμενη πρόταση που θέλεις να κάνεις στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Στον κανονισμό τώρα ορίζεις με ποια ιδιότητα πηγαίνουν τα μέλη του προσωπικού μαζί με τα ΚΑΠΗ. Αυτήν την ιδιότητα που προσδιορίζεις τώρα, έρχεσαι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να πεις ότι λόγω αυτής της κατάστασης δίνεις εντολή, σε συνεργασία φαντάζομαι με την Οικονομική Υπηρεσία, να πληρώνονται από αυτόν τον κωδικό, που δεν νομίζω ότι για φέτος έχουν ενταχτεί, όπως οι άλλες υπηρεσίες. Δέστε το, είναι σωστό έτσι όπως σας το λέω.
…………………..

11ο ΘΕΜΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Λήψη απόφασης για την εγκατάσταση περιπτέρου στην οδό Αγίου Ιωάννου, αριθμός 63.
………………………………
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ο κύριος Γαβράς.
ΓΑΒΡΑΣ : Κύριε Πρόεδρε το δικαίωμα του κυρίου Αργυρόπουλου να υλοποιήσει την άδεια που έχει πάρει από την Νομαρχία για να εγκαταστήσει περίπτερο είναι αναφαίρετο, καθώς επίσης και το δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου να κρίνει αν η τοποθέτηση σε ένα συγκεκριμένο σημείο επίσης είναι αναφαίρετο.
Όπως και στην προηγούμενη Συνεδρίαση, δεν συμφωνούμε στο να μπει το περίπτερο στην Αγίου Ιωάννου. Υπάρχουν άλλα σημεία στην πόλη που θα μπορούσε να μπει και να είναι επ’ ωφελεία και της πόλης. Ως εκ τούτου, αυτοί που συμμετείχαν στην πρώτη απόφαση, αυτοί θα πάρουν την απόφαση και την δεύτερη. Εμείς δεν συμφωνούμε εξαιτίας της προηγούμενης στάσης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου